Venzo op de radio

Elke maand te beluisteren op radio mArt!

Venzo op de radio

Maandelijks is Venzo te beluisteren bij Radio Mart.

Tijdens deze uitzending delen we de recentste ontwikkelingen over maatschappelijke inzet. Over vrijwilligers, over vrijwilligerswerk of deskundigheidsbevordering van vrijwilligers. We spreken organisaties die zich met zorg inzetten voor de samenleving en we schenken aandacht aan de thema’s waar zij aan werken. Wil je ook op de radio? Laat dan van je horen via contactwelzijn@swazoom.nl of 020-760 11 70.

Op deze pagina luister je alle uitzendingen terug. We zijn elke tweede zaterdag van de maand te horen, dus als je live wil meeluisteren kan dat via de website van Radio Mart.

Wil je graag als gastspreker optreden of wil je een onderwerp aandragen? Wij kunnen altijd mooie ideeën gebruiken en vinden het leuk om gehoor te geven aan onze luisteraars!

Schema 2023

Uitzendschema 2023:
3 juni (herhaling op 19 juni 19:00 – 20:00 uur)
1 juli (herhaling op 17 juli 19:00 – 20:00 uur)
29 juli (herhaling op 14 augustus 19:00 – 20:00 uur)
26 augustus (herhaling op 11 september 19:00 – 20:00 uur)
23 september (herhaling op 9 oktober 19:00 – 20:00 uur)
21 oktober (herhaling op 6 november 19:00 – 20:00 uur)
18 november (herhaling op 4 december 19:00 – 20:00 uur)
16 december (herhaling op 1 januari 19:00 – 20:00 uur)
De uitzendingen vinden plaats op zaterdag, van 12:00 tot 13:00 uur.

Uitzendingen 2023

Aflevering 62 (6 mei)

Aflevering 61 (8 april)

Aflevering 60 (11 maart)

Aflevering 59 (11 februari)

Aflevering 58 (14 januari) Gerrit Reijnen en Asha Ramkisoensing, bewoners van de flat Gouden Leeuw vertellen over het fenomeen stadsdorp en hoe zij het met hun stadsdorp Goud doen. Aflevering volgt zo spoedig mogelijk.

Uitzendingen 2022

Aflevering 57 (17 december)

Aflevering 56 (19 november)

Aflevering 55 (22 oktober)

Aflevering 54 (24 september)

Radioprogramma fusie Swazoom en Venzo Per 1 januari 2023 gaan Venzo en Swazoom samen verder in een nieuwe organisatie. Hierover deze speciale radio-uitzending met gasten Kenny Zschuschen (Venzo), Gury Douma (Swazoom) en Saundra Williams (masterplan Zuidoost). 

Aflevering 53 (27 augustus 2022)

Aflevering 52 (30 juli 2022)

Aflevering 51 (2 juli 2022)

Aflevering 50 (4 juni 2022)

In aflevering 49 (7 mei 2022) vertelt Bijlmerbewoonster Elisabeth Werter over de bestuurlijke functies die ze vervult als vrijwilligster.

Aflevering 48 (9 april 2022) beluister je hier.

In aflevering drie van 2022, aflevering 47 (12 maart 2022) vanaf het begin, gaat Andre Reeder in gesprek met Lydy Blijd van de Stichting Human Empowerment. Zij organiseert activiteiten voor kinderen en jong volwassenen in de wijk Holendrecht. Meestal hebben ze een achtergrond van huiselijk geweld. Deze aflevering komt is hier te beluisteren.

In Aflevering 46 (12 februari 2022) praten Sheela Vyaas (huiselijk geweld), Sheryv Dorsiel (begeleiding gezinnen, trainer) en Sherryl Wong Fat (empowerment jongeren) met presentator Andre Reeder over grensoverschrijdend gedrag. Wat is dat en hoe je er mee om. Deze aflevering beluister je hier terug.

In de eerste aflevering van het jaar, aflevering 45 (15 januari 2022) vertelt Dorien Groeneveld van Venzo uitgebreid over de ins en outs van vrijwilligerswerk en wat dag voor de mens kan betekenen. Beluister de aflevering hier terug.

Uitzendingen 2021

In de laatste aflevering van het jaar, aflevering 44 (18 december 2021) gaf directeur Kenny Zschüschen van Venzo een terugblik, maar vooral ook een vooruitblik op de veranderingen die Venzo te wachten staan in 2022. Beluister deze aflevering hier.

In aflevering 43 (23 oktober 2021) ging Andre in gesprek met Surya Nahumury van de vriendenpraatgroep Speak Up. Ze bespreken al jaren allerlei thema’s zoals opvoeding, racisme, het klimaat, en wat ieder ter tafel brengt. Ze bezoeken ook culturele en andere events. Ze zijn een samenwerking begonnen met Students Moving Forward die ontwikkelingstrajecten voor jong volwassenen organiseren. Beluister de aflevering hier.

In aflevering 42 (25 september 2021) sprak Andre met gast Celine Korthals van de organisatie Big Brother Big Sister. Met vrijwilligers mentoren zij jonge kinderen van minima gezinnen. Verder een gesprek met Lucia Martis van de organisatie Profor (lid van het Social Pact) die een project IJssie in de wijk uitvoeren. Lucia vertelt hierover. Deze uitzending beluister je hier.

In aflevering 41 (28 augustus 2021) was Moenira Luqman van Life Skills te gast. Die organisatie ontwikkelt levensvaardigheden bij kinderen van zes tot zeventien jaar in hun dagelijkse bijlestrajecten. Ook was er aandacht voor de gemeentelijke evaluatie van Venzo door bureau RadarAdvies. Deze uitzending beluister je hier.

Aflevering 40 (31 juli 2021) beluister je hier. Deze uitzending was helemaal gewijd aan Rachel Snip van Students Moving Forward. Zij en haar zus organiseren geregeld trainingstrajecten voor jongvolwassenen. Hoe ontdek en ontwikkel je jezelf en je talenten om een nog volwaardiger leven te kunnen leiden.

Beluister aflevering 39 (3 juli 2021) hier. Monique Grep organiseert allerlei vrijwilligersactiviteiten voor senioren en andere kwetsbare mensen. Dit doet ze in samenwerking met de stichting Zorg Voor Mij. Monique en voorzitter Lesley Hellings praten over hun motivatie en activiteiten.

In aflevering 38 (5 juni 2021) praten Yvette Albertszoon en Kenny Zschüschen over hoe het Social Pact zich heeft ontwikkeld één jaar na haar oprichting. Hier kan je deze aflevering beluisteren.

In aflevering 37 (10 april 2021) is Simion Blom van Groen Links te gast. Hij werpt een kritische blik op het Masterplan Zuidoost. Hanna Stedenburg van de OBA informeert over het Informatiepunt Digitale Overheid voor burgers. Deze aflevering beluister je hier.

In aflevering 36 (20 maart 2021) praten gasten Sheela Vyas en Jeetendra Jitbahadoer over stemrecht voor vrouwen, huiselijk geweld tegen en door mannen en het Handboek Huiselijk Geweld. Deze aflevering is hier terug te beluisteren. 

In aflevering 35 op 13 februari waren Saskia Leysner en Roy Wijks van Stichting Eduza te gast. Zij wonnen in 2014 de Alfabetiseringsprijs van Nederland voor hun projecten. Ze praten over projecten, de deelnemers aan hun projecten, vaak kwetsbare mensen, en over de gevolgen van corona op hun werk. Beluister het hier.

In aflevering 34 op 16 januari 2021 interviewde Andre bestuursvoorzitter Tanja Jadnanansing over het Masterplan Zuidoost, dat over een periode van twintig jaar oplossingen moet brengen voor diverse nijpende problemen in stadsdeel Zuidoost. Ook werd informatie gedeeld over hoe deel te nemen als bewoner aan de gesprekken hierover via ZOOM, georganiseerd door het Social Pact. Beluister deze aflevering hier.

Uitzendingen 2020

In aflevering 33 (19 december) waren de jongerenwerkers Virgil Tevreden en Randell Thorpe van de organisatie Jongeren Die het Kunnen (JDK), en de 15-jarige Leo, een van de jongeren die ze begeleiden, te gast. Gesproken werd over de vele steekpartijen onder jongeren die de laatste tijd in het nieuws zijn. Waarom, achtergronden en oorzaken, aanpak waren de onderwerpen van gesprek. Beluister het hier!

In aflevering 32 van 21 november was Agartha Frimpong van de organisatie Women Motivating Integration te gast. Zij heeft de hoofdprijs gewonnen in de Southeast Parade 2020, en haar organisatie won de hoofdprijs in de categorie stichtingen. Beluister deze aflevering hier.

Aflevering 31 (24 oktober) ging over de gezamenlijke subsidieaanvraag door dertien organisaties van het Social Pact. Met als gasten Virgil Tevreden van de grassroots organisatie Jongeren Die het Kunnen (JDK) en Kenny Zschüschen, directeur van Venzo. Venzo is de penvoerder van deze gezamenlijke aanvraag. Beluister de aflevering hier.

Aflevering 30 (29 augustus) is hier te beluisteren. In deze aflevering spraken Kenny Zschüschen en Jakob Wedemeijer over de fusie tussen Venzo en PBAZO.

In aflevering 29 (1 augustus) ging presentator Andre in gesprek met Roy Linger en Albert Spanning van toneelgroep Mutete. Beluister de aflevering hier.

Aflevering 28 is op 4 juli uitgezonden. Deze uitzending stond in het teken van de conferentie van het Social Pact. Te gast waren Haidy Bijnaar van Stichting Buurvrouwennetwerk Gaasperdam, deelnemer van het Social Pact, Kenny Zschüschen, initiator van het Social Pact en Jakob Wedemeijer, portefeuillehouder Sociaal Domein van Zuidoost. Beluister de aflevering hier terug.

Op 6 juni werd aflevering 27 uitgezonden. Te gast was Warsha Atwarie, kindercoach, over de ervaring en problemen van kinderen tijdens de coronacrisis. Presentator Andre sprak over de Informatielijn hulpinitiatieven coronacrisis van Venzo en gaf een update over de subsidie Bewonersinitiatieven in coronatijd. Beluister de aflevering hier.

In aflevering 26 (9 mei 2020) sprak presentator Andre Reeder met Gleone Roozendaal over haar alternatieve activiteit voor senioren in deze corona tijd. Ook sprak hij met Maureen Hubbard van Stichting Carabic. Deze stichting heeft met spoed een voedselbank uit de grond gestampt voor de honderden schrijnende gevallen van ongedocumenteerden wiens inkomen in deze coronacrisis is komen weg te vallen en die geen recht hebben op wat voor steun ook van de overheid.Deze aflevering kan je hier beluisteren.

Aflevering 25 (11 april 2020) kun je hier beluisteren. In deze uitzending sprak Kenny Zschüschen, directeur van Venzo over zijn artikel in Bijlmer & Meer over het sociaal domein na de coronacrisis, over laatste ontwikkelingen van het Social Pact, en over de groepsapp SamenZuidoost die werd gestart i.v.m. de Coronacrisis.

Voor aflevering 24 (14 maart 2020) kan je hier terecht. Sheela Vyas van het project Geweld(ig) in huis 2.0 vertelde over de afgelopen Internationale Vrouwendag. Special guest was ervaringsdeskundige Mala Angna, over het huiselijk geweld dat haar is aangedaan en hoe ze daar overheen is gekomen.

Aflevering 23 van 15 februari 2020 is hier te beluisteren. Latoya Smith vab Braids4Kids vertelde over haar empowerment activiteiten voor jonge meisjes, door middel van haarvlechten, klederdracht en modeshows. Annemiek Keff sprak over de projecten van HVO-Querido.

Beluister aflevering 22 van 18 januari 2020 via deze link. Coördinator Dutcha Smit en vrijwilliger Genieva vertelden in deze uitzending over hun werkzaamheden bij de activiteiten en doelen van de IMC Weekendschool. Marco Barsoum sprak met Andre over de nieuw te vormen bewonersraad van Venzo.

Uitzendingen 2019

Aflevering 21 (21 december 2019) is hier te beluisteren. Ron Nuberg, lid van het NGPN, vertelde over zijn vrijwilligerswerk in Zuidoost door de jaren heen. Verder sprak Kenny Zschüschen over de laatste ontwikkelingen van het Social Pact.

Beluister aflevering 20 van 23 november 2019 via deze link. In deze aflevering vertelde actieve bewoner Lizette Pinas uit de K-buurt over de activiteiten met haar organisatie Cirkel van Harmonie.

Aflevering 19 (26 oktober 2019) is hier te beluisteren. Andre sprak met Dew Koesal van SurAnt en werd aandacht besteed aan het NGPN.

Aflevering 18 van 28 september 2019 is hier beschikbaar. De gast van Andre was deze aflevering Hanoch Nahumury van Nusantara.

Ook aflevering 17 (31 augustus 2019) kan je beluisteren. Andre sprak deze aflevering met Ricardo Burnet over zijn vrijwillige inzet.

Voor aflevering 16 (3 augustus 2019) kan je hier klikken. Presentator Andre sprak met Regina Mac-Nack over haar werk met de stichting Hoop voor Morgen. Daarnaast gaf Andre meer informatie over een project van de gemeente Amsterdam: de waterbalie.

Aflevering 15 van 6 juli 2019 is hier te beluisteren. Andre Reeder presenteerde deze aflevering die onder andere over het Social Pact ging. Hij sprak hierover met Kenny Zschüschen. Ook was Ad Grool te gast, een actief lid van het Netwerk Gepensioneerde Professionals Nederland, om te praten over zijn vrijwillige inzet.

Beluister aflevering 14 van 8 juni 2019 hier. Andre Reeder presenteerde deze aflevering. Hij ging in gesprek met Muriel Richard van stichting Kracht en Pracht. Ook sprak Andre met collega Dorien over de mogelijkheden van maatschappelijke inzet.

We proberen aflevering 13 van 11 mei 2019 zo snel mogelijk te plaatsen. Presentatie in handen van Andre Reeder. Gilbert Williams was te gast in deze uitzending. Hij zet dit al jaren in voor het walking football in Zuidoost. Daarnaast namen Andre en Akwasi het aanbod van de burgeracademie door.

Aflevering 12 van zaterdag 13 april 2019 volgt. Presentatie door Andre Reeder. Te gast in de studio was Laetitia Williams die vertelde over haar inzet voor kwetsbare bewoners in Amsterdam Zuidoost. Ook sprak Andre met Akwasi Mensah over de burgeracademie.

We doen ons best aflevering 11 d.d. 9 maart 2019, zo spoedig mogelijk te plaatsen. In deze aflevering sprak Andre Reeder met Sheela Vyas over Internationale Vrouwendag. Daarnaast sprak Andre met Deirdre Bouman en Lydi Blidder over dit thema.

Aflevering 10 van 9 februari 2019 is hier te beluisteren. Presentatie in handen van Nannette Sibinga. Thema: ontwikkelingen bij Venzo: project HGKM met Sheela Vyas en vrijwilligerswerk nader bekeken met Dorien Groeneveld.

Klik hier voor aflevering 9, d.d. 12 januari 2019. Presentatie in handen van Nannette Sibinga. Thema: vrijwilligerswerk bij Prisma: coördinator, vrijwilliger en cliënt aan het woord.

Uitzendingen 2018

We doen ons best aflevering 5 d.d. 8 september 2018 zo spoedig mogelijk te plaatsen. In deze aflevering sprak presentator Andre Reeder met Nannette Sibinga over het Netwerk Gepensioneerde Professionals Nederland. Daarnaast spreken ze met een van de leden van het netwerk, Pascal Aguili.

Klik hier voor aflevering 4, d.d. 11 augustus 2018. Deze keer sprak presentator Andre Reeder met Akwasi Mensah over de burgeracademie en met Gimena Blindeling over haar ervaringen als cursist en docent in de burgeracademie.

Aflevering 3 van 14 juli 2018 kan je hier beluisteren. Presentatie in handen van Andre Reeder. Samen met Marco Barsoum (organisatieadviseur bij Venzo) en Bianca Reiziger sprak Andre over organisatieadvies en hulpvragen van organisaties.

Klik hier voor aflevering 2, d.d. 26 mei 2018. Presentatie in handen van Andre Reeder. Deze keer sprak Andre met Dorien Groeneveld, bemiddelaar bij Venzo, en Sandra Kooren die vrijwilligerswerk doet. Gezamenlijk gingen zij verder in op het doen van vrijwilligerswerk.

Klik hier voor aflevering 1, d.d. 28 april 2018. Presentatie in handen van Andre Reeder. In deze uitzending ging Andre in gesprek met Kenny Zschüschen (directeur Venzo) en Akwasi Mensah (coördinator burgeracademie).