Vrijwilligers verbinden

Ondersteuning op maat voor organisaties

Wij bieden informatie, begeleiding en ondersteuning aan organisaties die werken met of voor vrijwilligers. Wil je ook gebruik maken van onze diensten? Schrijf je dan in via onze website of kom bij ons langs op kantoor voor een gesprek.

Inschrijven

Organisatieadvies

Als vrijwilligersorganisatie kan je voor allerlei vragen komen te staan op het gebied van vrijwilligerswerk, vrijwilligersmanagement, subsidies of fondsen. Je kan onder meer een beroep op ons doen als je ondersteuning nodig hebt bij deze onderwerpen:

  • mogelijkheden voor fondsen en subsidies
  • vrijwilligersbeleid, vrijwilligers- en onkostenvergoeding
  • het vinden van de juiste organisatievorm
  • wet- en regelgeving in relatie tot vrijwilligerswerk

Je kunt er zeker van zijn dat wij met aandacht jouw vragen behandelen! We denken graag mee met een passende vervolgstap, als we jou niet direct kunnen helpen.

Verbindingen leggen

Als verbindingsplatform voor maatschappelijke inzet in Amsterdam weten wij wat er in het veld speelt.  Zoek je samenwerking bij de uitvoer van een project, bijvoorbeeld met een andere organisatie, een bedrijf of een school? Wij adviseren je hierin en brengen je graag in contact met potentiële samenwerkingspartners.

Wij bieden regelmatig voorlichting en netwerkbijeenkomsten aan om organisaties te informeren over de actuele stand van zaken. Dit kan gaan over nieuwe subsidieregelingen of over gebiedsgericht werken. Wij kunnen ook voorlichting op maat aanbieden, afhankelijk van de hulpvraag van de organisatie. Zou je graag meer leren over een bepaald thema? Neem via deze pagina direct contact met ons op en we gaan voor je aan de slag!

Op zoek naar vrijwilligers

Wanneer je op zoek bent naar vrijwilligers, kun je een vacature op onze vacaturebank plaatsen. Wij maken met geïnteresseerde kandidaten een afspraak voor een persoonlijk gesprek bij ons op kantoor. Vervolgens selecteren wij de vrijwilliger die bij jouw vacature past.

Voorwaarden
Om gebruik te maken van onze diensten, dien je bij ons ingeschreven te staan. Jouw organisatie mag geen winstoogmerk hebben: we bemiddelen in principe alleen voor non-profit organisaties en niet voor particulieren. De vrijwillige inzet is maximaal 20 uur per week. We plaatsen de vacature niet als dit in de afgelopen 12 maanden een betaalde baan is geweest.

We vinden het belangrijk dat je duidelijk en helder omschrijft wat je verwacht van vrijwillige inzet. Als wij vragen hebben naar aanleiding van jouw vacature nemen we telefonisch contact met je op. Bekijk hier de criteria die wij hanteren.

Kosten
Voor het plaatsen van vacatures brengen we geen kosten in rekening.

Vacatures plaatsen
Schrijf eerst je organisatie in als je voor het eerst een vacature wil plaatsen. Wij keuren je goed en vervolgens kan je via ‘Profiel’ (rechtsboven) inloggen en vacatures toevoegen.

Wij anonimiseren vacatureteksten om te voorkomen dat vrijwilligers direct contact met de organisaties opnemen. Wees je hiervan bewust tijdens het schrijven van de vacatures. Wij nemen de vacature eerst door voor het in onze vacaturebank wordt geplaatst. Kom je er niet uit? Laat het ons weten en wij kijken met je mee!

Stappenplan: van vacature tot nieuwe vrijwilliger(s)

1. Vacature plaatsen

Een vacature plaatsen is zo gedaan. Na inloggen vul je alle gegevens in voor de vacature.

2. De vacature komt binnen bij Venzo

De vacature komt bij ons binnen en wij beoordelen of alles duidelijk is ingevuld. Als er nog vragen zijn, nemen we contact met je op.

3. Vacature gaat online

Wanneer de omschrijving duidelijk is, plaatsen wij de tekst online. De vacature staat nu op onze website en we sturen de functie ook rond in ons vrijwilligersbestand.

4. Vacature is in behandeling 

Zodra vrijwilligers op de vacature reageren, nemen wij contact met hen op. Vervolgens maken we een selectie van geschikte vrijwilligers.

5. We stellen vrijwilligers voor

De bemiddelaars stellen geschikte vrijwilligers aan jou voor. Indien wenselijk, spreken we samen af wanneer de geselecteerde vrijwilligers langskomen voor een gesprek.

 

6. Geselecteerde vrijwilligers komen op gesprek

De geselecteerde vrijwilligers komen op gesprek en je geeft namens de organisatie jouw keuze door. Wij geven jouw keuze door aan de vrijwilligers.

7. Vrijwilliger krijgt de klus 

Je bespreekt alle werkzaamheden met de geselecteerde vrijwilliger en na afloop tekenen jullie een vrijwilligerscontract. Het is belangrijk dat deze is getekend vóórdat de vrijwilliger aan de slag gaat. In het contract staan onder meer afgesproken zaken als werktijden, duur en overige voorwaarden. Het dient daarnaast ook als bewijs voor de Amsterdamse Vrijwilligers Verzekering (AVV).

8. Vacature is vervuld

De nieuwe vrijwilliger gaat aan de slag! De organisatie en Venzo houden contact om de voortgang te bespreken.