Ondersteuning op maat voor organisaties

Wij bieden informatie, begeleiding en ondersteuning aan non-profit organisaties die werken met of voor vrijwilligers.

organisaties

Wij bieden informatie, advies, begeleiding en ondersteuning aan maatschappelijke organisaties. We geven organisatieadvies, leggen verbindingen zoals samenwerkingsverbanden, geven voorlichting, organiseren netwerkbijeenkomsten en bemiddelen vrijwilligers.

Organisatieadvies

Als vrijwilligersorganisatie kan je voor allerlei vragen komen te staan op het gebied van vrijwilligerswerk, vrijwilligersmanagement, subsidies of fondsen. Je kan onder meer een beroep op ons doen als je ondersteuning nodig hebt bij deze onderwerpen:

  • mogelijkheden rondom fondsen en subsidies, zoals ondersteuning bij het schrijven van een aanvraag of opstellen van een begroting
  • vrijwilligersbeleid, vrijwilligers- en onkostenvergoeding
  • het vinden van de juiste organisatievorm
  • wet- en regelgeving in relatie tot maatschappelijke inzet

Je kunt er zeker van zijn dat wij met aandacht jouw vragen behandelen! We denken graag mee met een passende vervolgstap, als we jou niet direct kunnen helpen.

Ik wil graag een vacature plaatsen

Verbindingen leggen

Als verbindingsplatform voor maatschappelijke inzet in Amsterdam weten wij wat er in het veld speelt. Zoek je samenwerking bij de uitvoer van een project, bijvoorbeeld met een andere organisatie, een bedrijf of een school? Wij adviseren je hierin en brengen je graag in contact met potentiële samenwerkingspartners. Wij bieden regelmatig voorlichting en netwerkbijeenkomsten aan om organisaties te informeren over de actuele stand van zaken. Dit kan gaan over nieuwe subsidieregelingen of over gebiedsgericht werken. Wij kunnen ook voorlichting op maat aanbieden, afhankelijk van de hulpvraag van de organisatie. Zou je graag meer leren over een bepaald thema? Neem via deze pagina direct contact met ons op en we gaan voor je aan de slag!

Op zoek naar vrijwilligers

Wanneer je op zoek bent naar vrijwilligers, kun je een vacature op onze vacaturebank plaatsen. Wij maken met geïnteresseerde kandidaten een afspraak voor een persoonlijk gesprek bij ons op kantoor. Vervolgens selecteren wij de vrijwilliger die bij jouw vacature past.

Kosten
Voor het plaatsen van vacatures brengen we geen kosten in rekening.

Vacatures plaatsen
Schrijf eerst je organisatie in als je voor het eerst een vacature wil plaatsen. Wij keuren je goed en vervolgens kan je via ‘Profiel’ (rechtsboven) inloggen en vacatures toevoegen.

Wij anonimiseren vacatureteksten om te voorkomen dat vrijwilligers direct contact met de organisaties opnemen. Wees je hiervan bewust tijdens het schrijven van de vacatures. Wij nemen de vacature eerst door voor deze in onze vacaturebank wordt gepubliceerd. Kom je er niet uit? Laat het ons weten en wij kijken met je mee!

Voorwaarden
Om gebruik te maken van onze diensten, dien je bij ons ingeschreven te staan. Jouw organisatie mag geen winstoogmerk hebben: we bemiddelen in principe alleen voor non-profit organisaties en niet voor particulieren. De vrijwillige inzet is maximaal 20 uur per week. We plaatsen de vacature niet als dit in de afgelopen 12 maanden een betaalde baan is geweest.

We vinden het belangrijk dat je duidelijk en helder omschrijft wat je verwacht van vrijwillige inzet. Als wij vragen hebben naar aanleiding van jouw vacature nemen we telefonisch contact met je op. Bekijk hier de criteria die wij hanteren.

Van vacature tot inzet

Stappenplan

Stap -/-