Vrijwilliger worden?

MBO College Zuidoost

MBO College Zuidoost biedt verschillende mbo-opleidingen aan van niveau 1 tot en met 4. Het MBO College is gelegen in Bijlmer Centrum, met allerlei multinationals om de hoek. Samenwerking met deze bedrijven staat voor de school centraal. Zo zorgt het MBO College dat de opleidingen goed aansluiten op de arbeidsmarkt. Er zitten ruim drieduizend studenten op school, verdeeld over ruim dertig opleidingen.

Het doel van de samenwerking tussen het MBO College Zuidoost (onderdeel van het ROC van Amsterdam) en Venzo is het dichter bij elkaar brengen van het onderwijs en de bewoners van Amsterdam Zuidoost. Het MBO College heeft diensten in huis die ze beschikbaar willen stellen aan de inwoners. Daarnaast is er als opleidingscentrum veel kennis aanwezig, die ook ten goede kan komen aan de ontwikkeling van de bewoners.

Venzo en het MBO College Zuidoost werken op drie concrete gebieden samen, welke hieronder staan uitgelegd. Daarnaast overleggen we regelmatig om de verbindingen tussen bewoners en het onderwijs te verstevigen.

Het MBO College Zuidoost is de hoofdlocatie van de burgeracademie voor het faciliteren van kennisoverdracht.

De ICT Servicebalie helpt via een vouchersysteem bij kleine reparaties en software aanpassingen voor smartphone, tablet of laptop.

Ook organiseren we de jaarlijkse Vrijwilligersdag in het MBO College Zuidoost, waar ook studenten zich inzetten om vrijwilligers in het zonnetje te zetten.