Het laatste nieuws

Actueel

Delen via

Campagne Orange the world van start

25 11 2023

Vandaag, zaterdag 25 november, begint weer de jaarlijkse Orange the World campagne van de Verenigde Naties tegen geweld tegen vrouwen en meisjes. De campagne duurt tot 10 december. Ieder jaar is er een andere stad in Nederland die de aftrap op Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen verzorgt en dit jaar is dat onze hoofdstad Amsterdam. Het thema van dit jaar is Veilig, overal en altijd. Zie ook de campagnewebsite.

Activiteiten in Zuidoost

Ook in ons mooie Zuidoost vragen we tijdens deze zestien dagen durende campagne aandacht voor het geweld tegen vrouwen en meisjes. Gedurende het jaar gebeurt er al veel op dit gebied en voor tijdens deze campagne hebben diverse partners een mooi programma met meer dan twintig verschillende activiteiten neergezet, uitgevoerd door verschillende maatschappelijke organisaties uit Zuidoost. Bekijk de activiteiten hier. Sommige van de activiteiten zijn besloten. De overige activiteiten zijn openbaar en iedereen is daar welkom, mist aangemeld en in het bezit van een bevestiging. Doe vooral mee en denk met ons hoe wij nog meer samen kunnen werken aan het stoppen van geweld tegen vrouwen en meisjes (en eigenlijk tegen geweld tegen een ieder).

Hastag Medestander

We roepen iedereen op om medestander te worden, want als we allemaal medestanders zijn, kunnen we samen geweld tegen vrouwen en meisjes de wereld uithelpen.

Met het ondertekenen van de medestander-pledge geef je aan dat ook jij je wilt inzetten om geweld tegen vrouwen en meisjes te bestrijden, ongeacht jouw gender, als professional of omstander, als familielid, vriend, buur of collega. De pledge bestaat uit vijf punten:

  1. Ik gebruik geen geweld tegen vrouwen en meisjes.
  2. Ik neem vrouwen en meisjes die geweld melden serieus en steun hen bij het vinden van hulp.
  3. Ik doe wat ik kan om te zorgen dat vrouwen en meisjes zich veilig kunnen voelen.
  4. Ik draag bij aan het doorbreken van het taboe rond praten over geweld tegen vrouwen.
  5. Ik spreek mensen in mijn omgeving aan op grensoverschrijdend gedrag.

 Ga naar: Www.orangetheworld.nl/de-medestander-pledge/