Het laatste nieuws

Actueel

Delen via

Vrijwilliger vertelt: Bidia

13 03 2020

Deze week in Vrijwilliger Vertelt het verhaal van Bidia. Zij is onder andere vrijwillige gastvrouw in de burgeracademie. Daarnaast geeft zij computerlessen via stichting Aan de Knoppen.

“Het eerste vrijwilligerswerk wat ik heb gedaan, was het helpen van ouderen. Samen wandelen of boodschappen doen. Dit heb ik niet lang gedaan. Via mijn werk kreeg ik een computercursus aangeboden. Ik leerde een hoop en las toen in de krant dat ze vrijwilligers zochten die computerlessen wilden geven aan beginners. Het ging vooral om mensen die nog nooit een muis hebben vastgehouden. Maar ook ouders die iets uitgelegd krijgen door hun kind, maar dat niet gelijk onder de knie krijgen. Kinderen kunnen dan boos worden, zeggen: ‘ik heb het toch uitgelegd?’. Maar niet iedereen is opgegroeid met computers.”

“Deze cursus geef ik meer dan tien jaar en ik doe dit zo’n vier uur per week. Het geeft me voldoening. Ik ben buiten de deur en het is goed voor mijn sociale contacten. Op straat kom ik regelmatig mensen tegen die ik heb geholpen, op de markt, in de bibliotheek. Ze zeggen: ‘Hé Bidia, ben jij dat?’ Er zijn in de afgelopen jaren zoveel deelnemers geweest, dus ik kan ze niet allemaal onthouden.”

“Op een gegeven moment kwam na de les een mevrouw van 63 naar me toe. ‘Ik heb in mijn leven nooit zoveel geleerd als van jou, ik wil je wat geven’. Ik zei: ‘u heeft me liefde gegeven en dat is meer dan genoeg voor mij’. Jaren later krijg ik nog steeds een knuffel als ik haar tegenkom.”

Volgende maand komt weer een vrijwilliger aan het woord.