Het laatste nieuws

Actueel

Delen via

ViB: Brian Juan Pedro

26 08 2015

Vrijwilliger in Beeld

In de rubriek Vrijwilliger in Beeld vertellen mensen die zich belangeloos inzetten voor de medemens en de samenleving over wat hun drijfveer is. Veel van hen zijn ondersteund door de spil in het vrijwilligerswerk in Zuidoost; Venzo, de vrijwilligersorganisatie. Deze week vertelt Brian Juan Pedro over zijn vrijwilligerswerk bij Still Building.

Bar-tendaz is een lifestyle uit New York waarin een full body workout centraal staat met behulp van een stang of een bar. Dat, in combinatie met gezond eten, rusten en doelen nastreven, heeft er toe geleid dat Brian Juan Pedro een eigen lifestyle heeft gecreëerd, Natural B.a.r.s. Movement (NBM). Vanuit workoutpark, Still Building Park in Holendrecht, geeft hij elke zondag training aan jongeren tot en met 27 jaar.

‘Oefeningen met de stangen zorgen voor natuurlijke bewegingen met je eigen lichaam. Eigenlijk is het hiphop-achtig. NMB maakt het leven lichter, het maakt je helder in concentratie en helpt je agressie te onderdrukken’, ondervindt Juan Pedro. ‘Het zorgt voor balans in je leven en maakt je als persoon evenwichtiger.’

Zijn doel is om de jongere generatie evenwichtiger te laten worden. Juan Pedro ziet zichzelf daarin als rolmodel. ‘Ik wil hen bewegen om tijd en energie in hun eigen ontwikkeling te steken, zodat zij agressie kunnen omzetten in nuttige vrijetijdsbesteding en zo een positieve draai en invulling te geven aan hun leven.’

Juan Pedro doet dit werk al zes jaar. In 2013 is hij zelfs door Venzo tot vrijwilliger van het jaar uitgeroepen. Hij beschouwt het als een kroon op zijn werk. Bij veel jongeren ziet hij dan ook vooruitgang. ‘Je krijgt zoveel terug van wat je erin steekt. Je ziet mensen in een paar weken groeien.’ Alhoewel jongeren tot en met 27 jaar de grootste groep vormen op zondag, is eigenlijk iedereen van welke leeftijd dan ook welkom. Samen met een team, waaronder een fysiotherapeut, staat hij elke zondag klaar van 11:00 tot 15:00 uur.

Voor meer informatie: brasco@stillbuilding.nl of via Facebook: @stillbuilding.

Foto: Brian Juan Pedro tijdens zijn zondagse workout (fotograaf: Hans Mooren)