Het laatste nieuws

Actueel

Delen via

Venzo dankt Zuidoost

25 12 2020

Stichting Venzo dankt Zuidoost!

Deze week in Vrijwilliger Vertelt een terugblik op het jaar door Dorien, sociaal makelaar bij Venzo.

Na een zeer bewogen en bijzonder jaar vanwege de coronamaatregelen gebruik ik graag deze rubriek om vrijwilligers en maatschappelijke organisaties werkzaam in Zuidoost te bedanken. We hebben verschillende vrijwilligers voorbij zien komen in deze mooie rubriek. Allemaal zetten ze zich in vanuit het hart voor ons stadsdeel en daarbuiten.

We hebben vanuit Venzo prachtige en creatieve initiatieven gezien, ontstaan vanuit elkaar voor de ander. We hebben ook veel nieuwe vrijwilligers mogen verwelkomen en daarnaast vele vrijwilligers gekoppeld aan organisaties in Zuidoost en daarbuiten. Gekoppeld aan dé organisaties die vrijwillige inzet zo nodig hebben om de samenleving te ondersteunen.

In verschillende wijken zijn voedselbanken opgericht waar vrijwilligers dagelijks actief zijn. Er zijn vrijwilligers ingezet die bellen, die boodschappen doen voor een ander en die zich als maatjes inzetten voor de kwetsbaren onder ons. In de buurtwerkkamers hielpen vrijwilligers bewoners met vragen, in buurthuizen zijn trajecten en workshops met de nodige aanpassingen toch doorgegaan, fysiek en ook online. Mensen zijn ondersteund met computerlessen, Nederlandse lessen en er wordt zelfs online gesport. De mantelzorgers zijn elke dag actief, ook tijdens een lockdown. Zij zijn online in het zonnetje gezet.

We doen dit altijd met elkaar en moeten het met elkaar blijven doen! Ook op veilige afstand blijven we met elkaar in contact. Allemaal heel hartelijk dank voor jullie inzet en warme betrokkenheid in en voor Zuidoost. We wensen iedereen fijne dagen, pas goed op jezelf en op elkaar!