Het laatste nieuws

Actueel

Delen via

Tweede ronde Opstapje naar Vrijwilligerswerk in 2019

18 07 2019

Op 3 september start de tweede ronde van het door Venzo ontwikkelde traject ‘Het opstapje naar vrijwilligerswerk’. Aan deze ronde mogen 15 mensen meedoen. Iedere deelnemer volgt bijeenkomsten en krijgt ondersteuning bij hun vrijwillige inzet. Dankzij financiële ondersteuning van het Oranje Fonds en het Kansfonds is deelname kosteloos!

Dit traject is bedoeld voor mensen die graag ‘mee willen doen’, maar niet goed weten hóe. Die net dat duwtje in de rug nodig hebben. Deelnemers leren diverse vaardigheden tijdens bijeenkomsten en werken samen met een trainer en vrijwilligers aan het opstellen van een persoonlijk ontwikkelingsplan. Na deze bijeenkomsten gaan de deelnemers vrijwilligerswerk doen. De inzet wordt opgebouwd en daarnaast wonen zij opnieuw bijeenkomsten bij die hen ondersteunen tijdens de inzet.

De deelnemers kiezen uit een uitgebreid aanbod van maatschappelijke organisaties. Activiteiten binnen de zorg, kunst en cultuur, sport of wijk-, buurt- en bewonerszaken. Bij die organisaties werken deelnemers aan hun leerdoelen en onderzoeken ze uit welke werkzaamheden zij voldoening en plezier halen!

Het traject wordt in 2019 twee keer aangeboden. De eerste ronde was in april jongstleden en de tweede ronde start in september. Geïnteresseerden kunnen zich tot 28 augustus aanmelden – zowel potentiële deelnemers als organisaties via 020-7601170 of info@burgeracademie.nu. Klik hier voor meer informatie.