Het laatste nieuws

Actueel

Delen via

Team Venzo: Nannette Sibinga

28 03 2018

“Iedereen is welkom bij ons”

Als organisatieadviseur en coördinator van het NGPN (Netwerk Gepensioneerde Professionals Nederland) krijgt Nannette Sibinga een uitgebreide indruk van vrijwillige inzet. Een schets van haar ervaringen.

Nannette adviseert onder andere maatschappelijke organisaties zonder winstoogmerk bij de aanvraag van subsidies en vrijwillige inzet.

“Zorg je voor de specifieke documenten?”, vroeg ze nog aan de vertegenwoordiger van een Ghanese maatschappelijke organisatie. Nannette zou de organisatie helpen bij het verkrijgen van een eHerkenning. Dit is een digitale dienst voor organisaties om in te kunnen loggen bij alle aangesloten organisaties, zoals de gemeente Amsterdam.

Een dag later verscheen de vertegenwoordiger. Hij verscheen echter niet alleen: het voltallige bestuur met aanhang kwam ook mee. Nannette lacht: “Dit was een onverwacht hoge opkomst! Maar dat vind ik zo prettig aan Venzo. Iedereen is bij ons welkom en we verlenen waar het kan onze diensten.”

Of denk aan de gedreven ervaringsdeskundige die ze tegenwoordig organisatieadvies geeft. Hij besloot om zijn ervaringen binnen de gokverslaving om te zetten tot iets positiefs. Namelijk als vrijwilligersorganisatie door het bijstaan en ondersteunen van andere risico- en probleemspelers. Via-via kwam hij uit bij Venzo. Nannette helpt hem in de aanvraag van subsidies en ze kijkt naar andere mogelijkheden tot ondersteuning.

“Ik vind het elke keer weer indrukwekkend om deze mensen te ontmoeten. Eenieder heeft een eigen drijfveer en doelstelling. Samen met mijn collega Andre Reeder probeer ik de organisaties zo goed mogelijk bij te staan. En als dat niet lukt, gaan we op zoek naar expertise van buitenaf. Dit kan bijvoorbeeld bij het netwerk van gepensioneerde professionals, waar een zee aan ervaring schuilt. De vrijwilligers in dit netwerk kennen door hun jarenlange professionele ervaring als geen ander de klappen van de zweep. Uiteindelijk is mijn uitgangspunt om organisaties verder te zien komen in hun werkzaamheden. Dat blijft een mooi onderdeel van mijn werk.”