Het laatste nieuws

Actueel

Delen via

Team Venzo: Kenny Zschüschen

19 04 2018

“De belangeloze investering in de ander is een investering in jezelf”

Kenny Zschüschen: “Ik probeer het beste uit mezelf te halen en uit de mensen om mij heen. Voor mij is dat de belangrijkste motivatie in het werk.” Kenny vertelt over zijn rol als directeur binnen Venzo.

Door: redactie Venzo

Vanwege zijn ervaring met het opstarten van projecten en organisaties werd hij in 2012 in eerste instantie gevraagd als projectleider. Dat leek hem wel wat: “Ik zag voldoende potentie om aan de slag te gaan. Ik sprak er ook met familie en naasten over. Er waren voldoende kansen die ik kon benutten.” Hij begon met energie en enthousiasme en dat ging niet ongemerkt: in 2013 werd hij in een hectische tijd benoemd tot directeur van Venzo.

Met veel inzet van het team en een nieuw aangetreden bestuur werden nieuwe projecten ontwikkeld en uitgevoerd. In een relatief korte periode stond er een nieuw Venzo. “Er is natuurlijk altijd ruimte voor verbetering, maar we leveren. We merken dat de buurt en bewoners echt profijt hebben van ons werk. Daarnaast is het mooi om te zien hoe we met andere organisaties de samenwerking opzoeken, zoals met HVO Querido. Ik ben het meest trots op de groei van het team. We blijven ons ontwikkelen en we lopen niet weg voor uitdagingen. We durven innovatief te denken en te handelen. Dat houdt in dat we fouten mogen maken, maar dat we wel bereid zijn om ons continu te verbeteren.” Kenny vindt het belangrijk om zijn medewerkers positief te versterken. “Ik wil niet spreken over ‘fouten’, maar over ‘vergissingen’. Ik spreek liever mijn vertrouwen uit. Mijn voornemen is om een ander te betrappen op dat wat goed gaat, niet op wat er mis gaat. Volgens mij lukt het juist dan om met elkaar onze ambities te halen.”

Hij hoopt dat Venzo in de toekomst uitgroeit tot een stedelijk begrip en dat er diverse samenwerkingsverbanden voor vrijwillige inzet ontstaan. “Tot nu toe halen we met weinig middelen het maximale uit ons werk. We moeten daarentegen blijvend investeren, omdat de markt continu verandert. Een digitaliseringsslag maken en bij- en omscholen van medewerkers waar nodig.” Hij lacht terwijl hij verder nadenkt over de toekomst van Venzo: Ik hoop dat mensen het heft in eigen handen blijven nemen om een betere wereld te creëren. Hierin speelt vrijwillige inzet een grote rol. De belangeloze investering in de ander is uiteindelijk ook een investering in jezelf.”