Het laatste nieuws

Actueel

Delen via

Symposium “Economisch sterk Zuidoost: wat werkt?”

13 11 2021

Update: gezien de huidige maatregelen rondom het covid-19 virus, is het symposium uitgesteld naar februari 2022. 

Zuidoost City en Social Pact slaan de handen ineen! Op 18 november organiseren zij hun eerste gezamenlijke symposium met als onderwerp: ‘Economisch sterk Zuidoost: Wat werkt?’ Doel van het symposium is om elkaar beter te leren kennen en om samen op te kunnen trekken in thema’s die belangrijk zijn voor Amsterdam Zuidoost.

Tijdens het symposium ‘Economisch sterk Zuidoost: Wat werkt?’ ontmoeten het bedrijfsleven en het maatschappelijk leven elkaar. De leden van de achterban van Zuidoost City en Social Pact sparren over hoe ze Amsterdam Zuidoost en elkaar naar een hoger plan kunnen trekken. Via kennistafels, probleemstellingen, pitches en speeddates inventariseren ze oplossingen voor probleemstellingen en maken die concreet.

Centraal op deze middag staan de thema’s ‘werk’ en ‘plek voor lokaal ondernemerschap. Ervaringsverhalen uit de praktijk worden gedeeld en hierover zal van gedachten worden gewisseld. De organisatoren zetten in op een inspirerend samenzijn, waarmee verdere stappen naar een mooier, beter en sterker Amsterdam Zuidoost worden gezet.

Dit symposium is een besloten bijeenkomst. U bent welkom op uitnodiging.

—–

Het Social Pact is een alliantie van bewoners, maatschappelijke organisaties en het bedrijfsleven. Zij werken samen aan een positieve verandering in Amsterdam Zuidoost. De visie van Social Pact is dat elke bewoner mee moet kunnen doen aan het sociale en economische leven. Social Pact zet zich in voor gelijke kansen voor alle bewoners van het stadsdeel.

Zuidoost City is de nieuwe publiek-private gebiedsorganisatie van en voor Amsterdam Zuidoost. Zuidoost City werkt aan de positionering en citymarketing van Amsterdam Zuidoost. Samen met de bewoners, organisaties, bedrijven en de gemeente zet Zuidoost City zich in voor de positieve ontwikkeling van het stadsdeel. Participatie, verbinden, netwerken en communicatie zijn hierbij van belang.