Het laatste nieuws

Actueel

Delen via

Nieuw workshoptraject in de burgeracamie!

6 12 2022

Het nieuwe burgeracademie workshoptraject ‘Projecten en activiteiten uitvoeren met subsidie van de gemeente’ gaat deze maand van start! Doe jij ook mee?

Maatschappelijke uitdagingen
In Amsterdam Zuidoost zijn er verschillende maatschappelijke uitdagingen. Gelukkig zijn er in Amsterdam Zuidoost ook flink wat bewoners en organisaties die zich inzetten voor hun buurt en medebewoners en deze uitdagingen aangaan. Zij staan er echter niet alleen voor. De gemeente stelt subsidies beschikbaar voor bewoners en organisaties die projecten of activiteiten willen organiseren die ten goede komen van de buurt en de bewoners.

Maatschappelijke inzet iets voor jou?
Wil jij je ook maatschappelijk inzetten en jouw buurt en medebewoners helpen? Er is nog genoeg hulp nodig! In het traject ‘Projecten en activiteiten uitvoeren met subsidie van de gemeente’ leer je de basis om dit te kunnen doen, van aanvraag tot verantwoording.
Bewoners die bewonersinitiatieven (willen) opzetten en uitvoeren, reeds bestaande stichtingen of personen met de aspiratie om een stichting op te zetten kunnen zich tijdens dit traject laten informeren, kennis en kunde opdoen of dit bijschaven.

Het traject
Dit traject is GRATIS (medemogelijk gemaakt door gemeente Amsterdam, stadsdeel Zuidoost) en bestaat uit tien workshops, verdeeld over vier fases (van idee naar plan, van plan naar aanvraag, van aanvraag naar uitvoering, van uitvoering naar verantwoording), met in elke eerste week van de maand (niet in de zomervakantie) een workshop en tussentijdse huiswerkopdrachten. Je kan van workshop 1 tot en met 10 volgen of enkel die jij denkt nodig te hebben. We beginnen in december!

Iets voor jou of voor iemand uit jouw omgeving? Kijk voor meer informatie over de workshops en de aanmeldingsmogelijkheden op de webpagina van de burgeracademie.