Het laatste nieuws

Actueel

Delen via

Mijn stage ervaring bij Venzo

5 06 2019

Lieve mensen,

Mijn stageperiode zit er bijna op en ik wil graag mijn ervaring met jullie delen! Als secretaresse in opleiding bij MBO college Zuidoost was ik op zoek naar een stage plek, en al snel kwam ik via stagemarkt bij Venzo terecht. Venzo doet iets goed voor de samenleving en daar wilde ik graag een onderdeel van zijn op het werk. Ik mocht vrij snel kennis komen maken en kort erna werd ik aangenomen.

In het begin van mijn stageperiode sprak ik met mijn collega’s om ze beter te leren kennen. Het was toen allemaal spannend. Het systeem is onbekend, net als de werkwijze en dat allemaal in een nieuwe omgeving. Als stagiaire bij Venzo wordt je gezien als een volwaardige medewerker en je bent écht een onderdeel van het team. Je wordt de eerste dag met open armen ontvangen, de collega’s zijn erg vriendelijk en iedereen is bereid om je te helpen als je even iets niet begrijpt. Ik vond het ook fijn dat ik elke twee weken een voortgangsgesprek kreeg om te bespreken wat goed ging en wat eventueel beter kon.

Ik heb tijdens mijn stageperiode in zes maanden enorm veel geleerd: de administratieve werkzaamheden, notuleren, telefoneren, of ondersteuning bieden bij het organiseren van bijeenkomsten. Maar ik leerde ook, hoe ik prioriteiten moet te stellen, mijn grenzen aan moet geven en hoe ik communicatief om moet gaan met collega’s of bezoekers.

Ik mocht met van alles meehelpen en ik kon regelmatig mee naar afspraken van collega’s. Op deze manier kon ik zien wat er buiten de deur gebeurde, en dit vond ik super interessant. De belangrijkste les die ik heb geleerd bij Venzo is dat je jezelf moet zijn en vooral vertrouwen moet hebben in jezelf. Ik wilde mijn werk altijd perfect en zo snel mogelijk af hebben, maar dat hoeft helemaal niet. Het belangrijkste is dat je de tijd neemt want kwaliteit gaat boven kwantiteit! Zelfontwikkeling is de sleutel voor geluk en succes en dit merk je echt bij de organisatie. Ik raad anderen ook zeker aan om hun stage hier te lopen als dit mogelijk is. Ik wil Venzo graag bedanken voor de mooie en leerzame tijd