Het laatste nieuws

Actueel

Delen via

Week van de mentale gezondheid

Activiteiten Week van de mentale gezondheid

24 05 2023

Deze week is het de week van de mentale gezondheid, zoals je ook in dit bericht kan lezen. Hierbij een overzicht van de activiteiten die wij in deze week uitvoeren:

The Honest Podcast
Een online podcast, van een reeks afleveringen waarin thema's aanbod komen die voor jongeren relevant zijn en waar ze tegen aanlopen. Denk aan thema's als: financiën, mentale gezondheid, verslaving, relaties(familie en vrienden) religie en talenten ontwikkelen. 

Talkshow “In de War”
In de war is een talkshow in het leven groepen om jongeren een stem te geven. En daarnaast een veilige omgeving waarin onderwerpen besproken worden. Vaak zijn dit onderwerpen die thuis niet besproken kunnen worden of ervaren worden als taboe. Deze variëren van gezondheid, carrière, seksualiteit tot aan persoonlijke ontwikkeling.

Onlangs is er een nieuwe versie van de talkshow in het leven geroepen. Hierin interviewen jongeren andere jongeren op straat. Wij kiezen ervoor om tijdens de week van mentale gezondheid deze versie in te zetten. Dit omdat wij meer willen aanbieden voor jongeren online.

Wat Te Doen Zuidoost?
Op vrijdag 26 mei gaat de community in gesprek met en over de jeugd, met betrekking tot de huidige gebeurtenissen in Zuidoost. Jongeren kunnen hierbij dus ook hun eigen zorgen en gevoelens uiten en bespreken. Bekijk hier meer.

pastedGraphic.png

Girls and Talk voor meiden (16+)
Als je weet waar je vandaan komt, weet je wie je bent en sta je zo sterker in je schoenen. Meld je aan voor de activiteit Girls and Talk, waarin we verder ingaan op onze roots en identiteit. Tijdens deze activiteit doen we onderzoek naar wie we zijn en waar we vandaan komen. Hierdoor kunnen wij ons beter verhouden ten opzichte van elkaar. Bekijk hier meer informatie.

MyschoolCoachzz
MySchoolCoachzz: Helpt jongeren die tegen problemen aanlopen door middel van een peer2peer coachingstraject. Jongeren kunnen langskomen voor een matchingsgesprek voor een coach die bij hun behoeftes en wensen past op 23 mei om 13:00. Bekijk hier meer informatie.

Tjaps
Tjaps is een laagdrempelige bijeenkomst voor jongeren die samenkomen om te koken en hun dagelijkse bezigheden te bespreken. Dit wordt gedaan onder begeleiding, om ervoor te zorgen dat elke deelnemer zich veilig en gehoord voelt. Bekijk hier meer informatie.