Derkinderenstraat

Vrijwilliger worden?

Opvang Derkinderenstraat

In de Opvang Derkinderenstraat vangt HVO-Querido mensen op die geen documenten hebben. Venzo coördineert de vrijwillige inzet op deze locatie. Zou jij je ook in willen zetten voor deze doelgroep? Lees dan verder en solliciteer direct via de link onderin de tekst.

Opvang Derkinderenstraat is voor ongedocumenteerden. Dit zijn migranten die in Nederland een (deel van een) asielprocedure hebben doorlopen of zich daarin bevinden, maar (nog) geen verblijfsvergunning hebben ontvangen. Zij hebben geen rechtmatig verblijf in Nederland, maar vertrekken om uiteenlopende redenen ook niet naar een ander land. Sommigen zijn al jaren in Nederland, anderen zijn recent aangekomen. Zij melden zich eerst bij het Vreemdelingenloket aan de Houtmankade, dat namens de gemeente bepaalt wie er voor een plaats in de opvang in aanmerking komt. Op deze locatie verblijven zowel zelfredzame als kwetsbare ongedocumenteerden. De opvang is 24 uur per dag 7 dagen per week geopend.

HVO-Querido heeft Venzo gevraagd de vrijwillige inzet voor deze locatie op te zetten en te coördineren. Op deze locatie zijn sinds april 2018 vrijwilligers actief. Zij zetten zich gedurende een aantal uur per week in. Zou jij je ook deze kwetsbare doelgroep willen ondersteunen? Neem dan contact met ons op.