De Aak

Vrijwilliger worden?

De Aak

In de Aak vangt HVO-Querido mensen op met een meervoudige kwetsbaarheid en zorgvraag. Venzo coördineerde de vrijwillige inzet op deze locatie.

De Aak is een locatie voor 24-uurszorg en begeleiding voor cliënten met een meervoudige kwetsbaarheid en zorgvraag. De Aak is een maatschappelijke opvang van HVO-Querido voor zestig dak- en thuislozen met een zorgvraag, mogelijk in combinatie met verslavings- of psychiatrische problematiek of het ontbreken van een sociaal netwerk. De Aak biedt tijdelijke ondersteuning op het gebied van verzorging en verpleging.

De duur van de opname op De Aak is afhankelijk van de zorgvraag, maar bij aanvang altijd van kortdurende aard. De Aak is niet bedoeld als woonvoorziening.

Bewoners in de Aak hebben een kamer en krijgen dagelijks ontbijt, lunch en diner. Ook zijn er verschillende faciliteiten zoals huiskamers, tuin, computers en een wasserette.

Dit verblijf is zeven dagen per week geopend. HVO-Querido had aan Venzo gevraagd de vrijwillige inzet voor deze locatie op te zetten en te coördineren. Op deze locatie waren er vrijwilligers voor begeleiding van cliënten naar bijvoorbeeld het ziekenhuis, voor activiteitenbegeleiding en het verzorgen van het ontbijt. Zij zetten zich gedurende een aantal uur per week in.