Winteropvang

Vrijwilligers verbinden

Winteropvang Amsterdam

In de wintermaanden organiseert de gemeente Amsterdam samen met sociale partners een locatie waar dak- en thuislozen de avond en nacht door kunnen brengen. Venzo zet tijdens deze maanden een poule van vrijwilligers op die zich hier inzetten.

In de koudere maanden is het voor dak- en thuislozen niet nodig ’s nachts op straat te blijven. Gemeente Amsterdam opent in deze maanden een locatie ergens in de stad, waar zij vanaf eind van de middag terecht kunnen, tot de volgende ochtend. Zij kunnen zich hier opfrissen, krijgen een warme maaltijd en ontbijt en hebben een plek om te slapen. De uitvoering op locatie is in handen van HVO-Querido en het Leger des Heils. De medewerkers en vrijwilligers zorgen dat de dak- en thuislozen de wintermaanden op een aangename manier doorkomen.

HVO-Querido heeft Venzo gevraagd voor haar de vrijwilligers te werven. Gedurende ongeveer vier maanden werft Venzo enthousiaste vrijwilligers die zich één of meerdere keren per week gedurende een aantal uur per keer inzetten. In totaal ondersteunt een kleine twintigtal vrijwilligers de organisatie van de winteropvang.

Zowel in de winter van 2015-2016, 2016-2017 als 2017-2018 hebben vrijwilligers zich via Venzo ingezet op de winteropvang. Het eerste jaar van deze poule was de locatie in de wijk Bos & Lommer (Stadsdeel West), het tweede en derde  jaar in de Schinkelbuurt (Stadsdeel Zuid). Een aantal vrijwilligers heeft zich alle jaren voor deze doelgroep ingezet. Sommige van hen zetten zich tijdens de overige maanden op andere locaties bij andere projecten voor deze doelgroep in. Ook dit jaar werven we weer vrijwilligers voor de winteropvang, dit jaar is deze in Westpoort. Bekijk de vacature hier en solliciteer direct!