Venzo op de radio

Vrijwilligers verbinden

Maandelijks is Venzo te beluisteren bij Radio Mart.

 

Tijdens deze uitzending delen we de recentste ontwikkelingen over maatschappelijke inzet. Over vrijwilligers, over vrijwilligerswerk of deskundigheidsbevordering van vrijwilligers. We spreken organisaties die zich met zorg inzetten voor de samenleving en we schenken aandacht aan de thema’s waar zij aan werken. Wil je ook op de radio? Laat dan van je horen via info@venzo.co.nl of 020-760 11 70.

Op deze pagina luister je alle uitzendingen terug. We zijn elke tweede zaterdag van de maand te horen, dus als je live wil meeluisteren kan dat via de website van Radio Mart.

Wil je graag als gastspreker optreden of wil je een onderwerp aandragen? Wij kunnen altijd mooie ideeën gebruiken en vinden het leuk om gehoor te geven aan onze luisteraars!

Uitzendingen 2020

Beluister aflevering 22 van 18 januari 2020 via deze link. Coördinator Dutcha Smit en vrijwilliger Genieva vertelden in deze uitzending over hun werkzaamheden bij de activiteiten en doelen van de IMC Weekendschool. Marco Barsoum sprak met Andre over de nieuw te vormen bewonersraad van Venzo.

Aflevering 23 van 15 februari 2020 is hier te beluisteren. Latoya Smith vab Braids4Kids vertelde over haar empowerment activiteiten voor jonge meisjes, door middel van haarvlechten, klederdracht en modeshows. Annemiek Keff sprak over de projecten van HVO-Querido.

Voor aflevering 24 (14 maart 2020) kan je hier terecht. Sheela Vyas van het project Geweld(ig) in huis 2.0 vertelde over de afgelopen Internationale Vrouwendag. Special guest was ervaringsdeskundige Mala Angna, over het huiselijk geweld dat haar is aangedaan en hoe ze daar overheen is gekomen.

Aflevering 25 (11 april 2020) kun je hier beluisteren. In deze uitzending sprak Kenny Zschüschen, directeur van Venzo over zijn artikel in Bijlmer & Meer over het sociaal domein na de coronacrisis, over laatste ontwikkelingen van het Social Pact, en over de groepsapp SamenZuidoost die werd gestart i.v.m. de Coronacrisis.

In aflevering 26 (9 mei 2020) sprak presentator Andre Reeder met Gleone Roozendaal over haar alternatieve activiteit voor senioren in deze corona tijd. Ook sprak hij met Maureen Hubbard van Stichting Carabic. Deze stichting heeft met spoed een voedselbank uit de grond gestampt voor de honderden schrijnende gevallen van ongedocumenteerden wiens inkomen in deze coronacrisis is komen weg te vallen en die geen recht hebben op wat voor steun ook van de overheid.Deze aflevering kan je hier beluisteren.

Op 6 juni werd aflevering 27 uitgezonden. Te gast was Warsha Atwarie, kindercoach, over de ervaring en problemen van kinderen tijdens de coronacrisis. Presentator Andre sprak over de Informatielijn hulpinitiatieven coronacrisis van Venzo en gaf een update over de subsidie Bewonersinitiatieven in coronatijd. Beluister de aflevering hier.

Aflevering 28 is op 4 juli uitgezonden. Deze uitzending stond in het teken van de conferentie van het Social Pact. Te gast waren Haidy Bijnaar van Stichting Buurvrouwennetwerk Gaasperdam, deelnemer van het Social Pact, Kenny Zschüschen, initiator van het Social Pact en Jakob Wedemeijer, portefeuillehouder Sociaal Domein van Zuidoost. Beluister de aflevering hier terug.

In aflevering 29 (1 augustus) ging presentator Andre in gesprek met Roy Linger en Albert Spanning van toneelgroep Mutete. Beluister de aflevering hier.

Aflevering 30 (29 augustus) is hier te beluisteren. In deze aflevering spraken Kenny Zschüschen en Jakob Wedemeijer over de fusie tussen Venzo en PBAZO.

Uitzendschema 2020 (onder voorbehoud van wijzigingen)

24 oktober, 12:00 – 13:00 uur
21 november, 12:00 – 13:00 uur
19 december, 12:00 – 13:00 uur

 

Uitzendingen 2019

Klik hier voor aflevering 9, d.d. 12 januari 2019. Presentatie in handen van Nannette Sibinga. Thema: vrijwilligerswerk bij Prisma: coördinator, vrijwilliger en cliënt aan het woord.

Aflevering 10 van 9 februari 2019 is hier te beluisteren. Presentatie in handen van Nannette Sibinga. Thema: ontwikkelingen bij Venzo: project HGKM met Sheela Vyas en vrijwilligerswerk nader bekeken met Dorien Groeneveld.

We doen ons best aflevering 11 d.d. 9 maart 2019, zo spoedig mogelijk te plaatsen. In deze aflevering sprak Andre Reeder met Sheela Vyas over Internationale Vrouwendag. Daarnaast sprak Andre met Deirdre Bouman en Lydi Blidder over dit thema.

Aflevering 12 van zaterdag 13 april 2019 volgt. Presentatie door Andre Reeder. Te gast in de studio was Laetitia Williams die vertelde over haar inzet voor kwetsbare bewoners in Amsterdam Zuidoost. Ook sprak Andre met Akwasi Mensah over de burgeracademie.

We proberen aflevering 13 van 11 mei 2019 zo snel mogelijk te plaatsen. Presentatie in handen van Andre Reeder. Gilbert Williams was te gast in deze uitzending. Hij zet dit al jaren in voor het walking football in Zuidoost. Daarnaast namen Andre en Akwasi het aanbod van de burgeracademie door.

Beluister aflevering 14 van 8 juni 2019 hier. Andre Reeder presenteerde deze aflevering. Hij ging in gesprek met Muriel Richard van stichting Kracht en Pracht. Ook sprak Andre met collega Dorien over de mogelijkheden van maatschappelijke inzet.

Aflevering 15 van 6 juli 2019 is hier te beluisteren. Andre Reeder presenteerde deze aflevering die onder andere over het Social Pact ging. Hij sprak hierover met Kenny Zschüschen. Ook was Ad Grool te gast, een actief lid van het Netwerk Gepensioneerde Professionals Nederland, om te praten over zijn vrijwillige inzet.

Voor aflevering 16 (3 augustus 2019) kan je hier klikken. Presentator Andre sprak met Regina Mac-Nack over haar werk met de stichting Hoop voor Morgen. Daarnaast gaf Andre meer informatie over een project van de gemeente Amsterdam: de waterbalie.

Ook aflevering 17 (31 augustus 2019) kan je beluisteren. Andre sprak deze aflevering met Ricardo Burnet over zijn vrijwillige inzet.

Aflevering 18 van 28 september 2019 is hier beschikbaar. De gast van Andre was deze aflevering Hanoch Nahumury van Nusantara.

Aflevering 19 (26 oktober 2019) is hier te beluisteren. Andre sprak met Dew Koesal van SurAnt en werd aandacht besteed aan het NGPN.

Beluister aflevering 20 van 23 november 2019 via deze link. In deze aflevering vertelde actieve bewoner Lizette Pinas uit de K-buurt over de activiteiten met haar organisatie Cirkel van Harmonie.

Aflevering 21 (21 december 2019) is hier te beluisteren. Ron Nuberg, lid van het NGPN, vertelde over zijn vrijwilligerswerk in Zuidoost door de jaren heen. Verder sprak Kenny Zschüschen over de laatste ontwikkelingen van het Social Pact.

 

Uitzendingen 2018

Klik hier voor aflevering 1, d.d. 28 april 2018. Presentatie in handen van Andre Reeder. In deze uitzending ging Andre in gesprek met Kenny Zschüschen (directeur Venzo) en Akwasi Mensah (coördinator burgeracademie).

Klik hier voor aflevering 2, d.d. 26 mei 2018. Presentatie in handen van Andre Reeder. Deze keer sprak Andre met Dorien Groeneveld, bemiddelaar bij Venzo, en Sandra Kooren die vrijwilligerswerk doet. Gezamenlijk gingen zij verder in op het doen van vrijwilligerswerk.

Aflevering 3 van 14 juli 2018 kan je hier beluisteren. Presentatie in handen van Andre Reeder. Samen met Marco Barsoum (organisatieadviseur bij Venzo) en Bianca Reiziger sprak Andre over organisatieadvies en hulpvragen van organisaties.

Klik hier voor aflevering 4, d.d. 11 augustus 2018. Deze keer sprak presentator Andre Reeder met Akwasi Mensah over de burgeracademie en met Gimena Blindeling over haar ervaringen als cursist en docent in de burgeracademie.

We doen ons best aflevering 5 d.d. 8 september 2018 zo spoedig mogelijk te plaatsen. In deze aflevering sprak presentator Andre Reeder met Nannette Sibinga over het Netwerk Gepensioneerde Professionals Nederland. Daarnaast spreken ze met een van de leden van het netwerk, Pascal Aguili.

In aflevering 6, d.d. 13 oktober 2018 (klik hier) sprak Andre Reeder met Shermely Sambo van Pop-Street over hoe zij jongeren ondersteunen. Daarnaast sprak Andre met Ricardo Burnet, die als vrijwilliger bij verschillende activiteiten betrokken is.

Klik hier voor aflevering 7, d.d. 10 november 2018. Presentator Andre Reeder sprak deze aflevering met Dorien Groeneveld over de activiteiten die vrijwilligers via Venzo kunnen doen. Daarnaast sprak Andre met Lesny Heikerk ovet het Fonds voor Zuidoost.

Klik hier voor aflevering 8, d.d. 4 december 2018. Presentatie in handen van Nannette Sibinga. Thema een kijkje in het maatschappelijk middenveld in Amsterdam Zuidoost. Aan het woord Lizette Pinas van Cirkel van harmonie en Mischa Woutersen van Mama Louise.