Vacature Secretaris

Voor het bestuur van Venzo

Ben jij de nieuwe secretaris?

Venzo is het verbindingsplatform voor maatschappelijke inzet in Amsterdam en richt zich op het verbinden van vrijwilligers, organisaties, bedrijven, onderwijs en alles dat zich richt op het gebied van welzijn en maatschappelijke dienstverlening. Het algemeen bestuur van de stichting in Amsterdam bestaat op dit moment uit drie bestuursleden. Venzo is op zoek naar een secretaris voor het bestuur.

Als secretaris ondersteun je de voorzitter en bestuursleden bij de uitvoering van hun taak. In dit kader ben je, in samenwerking met de voorzitter en de directie, verantwoordelijk voor de inhoudelijke voorbereiding van de acht wekelijkse vergaderingen van het bestuur. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het vastleggen/notuleren van deze vergaderingen.

Gewenst profiel:

  • Aantoonbare kennis en ervaring als secretaris/bestuurslid op het gebied van bestuur en/of organisatie
  • Op minimaal HBO-niveau kunnen functioneren
  • Over een breed netwerk beschikken
  • Affiniteit met maatschappelijke inzet
  • Brede kijk op maatschappelijke inzet in het algemeen
  • Goede communicatieve vaardigheden, sterke presentatie en representatief
  • Kennis van het maatschappelijke en politieke veld van de gemeente Amsterdam

Wat verwachten we?
Venzo verwacht van een bestuurslid dat hij/zij voor minimaal drie jaar beschikbaar is. Het bestuur vergadert zes keer per jaar. Daarnaast wordt van het bestuurslid verwacht dat hij/zij de organisatie ondersteunt en adviseert en beschikbaar is voor mogelijk in te stellen werkgroepen en om de stichting te vertegenwoordigen op belangrijke bijeenkomsten en evenementen.

Aanbod
Venzo biedt haar bestuursleden een interessante omgeving met enthousiaste collega’s, een bestuursaansprakelijkheidsverzekering en een reële onkostenvergoeding.

Vragen en solliciteren
Voor meer informatie over deze functie of om te solliciteren kun je per mail contact opnemen met Kenny Zschüschen (directie Venzo).