Vacature Manager sociaal

vacature manager sociaal pagina

Wij zijn op zoek naar jou!

Als belangrijke schakel in het versterken van de sociale kracht in de samenleving enerzijds en de doorvertaling van strategie naar de praktijk anderzijds zijn wij ter uitbreiding van ons managementteam op zoek naar een deskundige en verbindende

Manager Sociaal
32 – 36 uur per week

 

Wie zijn wij?

Venzo&Swazoom Welzijn is een brede welzijnsorganisatie die in opdracht van de gemeente Amsterdam actief is in Amsterdam Zuidoost en omstreken. Onze missie is om iedere bewoner van Amsterdam Zuidoost mee te laten doen in de samenleving. Dat doen wij door bewoners activiteiten, ontwikkeling en perspectief te bieden door te ondersteunen waar nodig en de sociale binding in de wijk te versterken.

Bij Venzo&Swazoom Welzijn zetten we ons in voor de kracht van gemeenschappen. Onze gebiedsteams bestaan uit professionals die zich inzetten op gebieden zoals spelinlopen, kinder-, jongeren-, opbouw-, volwassen- en vrijwilligerswerk, huiselijk geluk en mantelzorgondersteuning. Dat doen wij met een divers team van meer dan 50 gepassioneerde medewerkers. Onze sociaal werkers fungeren als een katalysator voor gemeenschappen, waarbij ze ondersteuning bieden waar nodig. Vanuit de organisatie worden zij gefaciliteerd door een brede staf, zodat zij optimaal kunnen presteren.

Venzo&Swazoom Welzijn streeft naar een organisatiecultuur die wordt gekenmerkt door een laagdrempelige structuur en ondersteunend leiderschap. Autonomie en vakmanschap staan bij ons hoog in het vaandel.

Wat doen wij?

 • Vanuit onze kernwaarden sociaal duurzaam, betrokken en deskundig werken wij samen met bewoners, wijkorganisaties en andere partners. Wij zetten ons samen in voor het vinden, versterken en verbinden van bewoners en hun initiatieven. Wij vertrekken hierbij altijd vanuit de behoefte van de partij en zorgen dat zij de eigen regie behouden. Doordat we het gebied goed kennen en een groot netwerk onderhouden, kunnen wij door korte lijnen de juiste hulp aanbieden. Wij geven informatie, advies en ondersteuning aan bewoners die zich willen inzetten voor hun buurt of naasten.
 • Wij moedigen bewoners aan om zich maatschappelijk in te zetten en maken hun vrijwillige inzet makkelijk door vraag en aanbod te koppelen en begeleiden.
 • Wij helpen kinderen en jongeren in alle fases van hun ontwikkeling zodat ze hun volledige potentie in een veilige omgeving kunnen bereiken.
 • Wij helpen bewoners, organisaties en initiatieven die steun nodig hebben op de goede weg. Op deze manier kan eenieder meedoen en blijven bijdragen aan onze maatschappij.
 • We zorgen voor het beheren en faciliteren van ruimtes waar bewoners en organisaties terecht kunnen voor hun activiteiten. Denk hierbij aan jeugdcentra en een communityhuis.

Wat ga je doen?

Als Manager Sociaal bij Venzo&Swazoom Welzijn vervul je een sleutelrol in het bevorderen van de sociale impact en het welzijn van de bewoners in Amsterdam Zuidoost en omstreken. Je draagt eindverantwoordelijkheid voor diverse beleidsgebieden en organisatieonderdelen en bent nauw betrokken bij de ontwikkeling van het strategische beleid. Je vertaalt dit beleid naar heldere organisatiedoelstellingen en budgetten, waarbij je een scherp oog hebt voor kansen in de markt. Het is jouw taak om deze kansen te vertalen naar mogelijkheden die de marktpositie van Venzo&Swazoom Welzijn verder verstevigen, terwijl je ervoor zorgt dat onze dienstverlening op zowel korte als lange termijn aansluit bij marktontwikkelingen en -eisen, met constante aandacht voor kwaliteit.

Naast strategische verantwoordelijkheden, bewaak je ook zorgvuldig de financiële doelstellingen en stuur je proactief bij indien nodig. Je leidt een team van drie teamleiders en een aantal medewerkers dat gebiedsoverstijgend inhoudelijk werk verricht, waarbij je hen ondersteunt bij het behalen van gewenste resultaten en het prioriteren van taken. Hierbij zet je de teamleiders in hun kracht en begeleid je hen zowel individueel als in teamverband bij het verder ontwikkelen van hun professionaliteit en zelfsturend vermogen.

De bedrijfscultuur bij Venzo&Swazoom Welzijn is er een van samenwerking, betrokkenheid en toewijding aan sociale duurzaamheid. Als Manager Sociaal is het essentieel dat je deze waarden omarmt en integreert in je leiderschapsstijl. Bovendien sta je open voor innovatie en verandering. We bevinden ons momenteel in een periode van vernieuwende initiatieven en als Manager Sociaal ben je niet alleen een leidinggevende maar ook een pionier die verandering omarmt en innovatieve veranderingen leidt.

Effectieve communicatie en samenwerking met externe belanghebbenden, zoals lokale overheden, partners, wijkorganisaties en bewoners, zijn van cruciaal belang. Je begrijpt het belang van sterke relaties en weet deze op te bouwen en te onderhouden. Je streeft naar meetbare resultaten die in lijn zijn met de missie en visie van Venzo&Swazoom Welzijn.

Diversiteit en inclusiviteit worden erkend en gewaardeerd bij Venzo&Swazoom Welzijn. Als manager draag je actief bij aan een inclusieve werkomgeving en integreer je diversiteit in beleidsvorming en praktijk. De toewijding aan sociale duurzaamheid gaat hand in hand met het streven naar algemene duurzaamheid. Als Manager Sociaal ben je betrokken bij duurzame initiatieven en draag je bij aan besluitvorming gericht op langdurige positieve impact.

In deze rol rapporteer je rechtstreeks aan de directeur-bestuurder en maak je deel uit van het managementteam.

Wat vragen wij van jou?

Wij zoeken een gedreven kandidaat met minimaal een afgeronde, relevante hbo-opleiding en passende aantoonbare werkervaring. Daarnaast beschikt de ideale kandidaat over:

 • Diepgaande kennis van en sterke betrokkenheid bij het sociaal domein in de breedste zin, met expertise in onder andere jongerenwerk, armoedepreventie en opbouwwerk.
 • Bewezen leiderschapskwaliteiten en ervaring in verandermanagement; het vermogen om verandering te initiëren en te consolideren is een sterke pré.
 • Uitstekende sociale vaardigheden; je bent een natuurlijke verbinder.
 • Een proactieve en ondernemende instelling, waarbij je snel inspeelt op marktontwikkelingen.
 • Uitstekende analytische vaardigheden en financiële deskundigheid.
 • Een geldige Verklaring Omtrent Gedrag (VOG).

Wat bieden wij?

 • Een autonome functie waar je veel verantwoordelijkheid draagt en ruimte krijgt om jouw talenten verder te ontwikkelen.
 • Samenwerking met een team van gedreven en betrokken collega’s, waarin hard werken, kwaliteit leveren en innovatie hand in hand gaan.
 • Een jaarcontract met de intentie tot verlenging voor onbepaalde tijd.
 • Een salaris volgens schaal 12 van de Cao Sociaal Werk, variërend van € 4.349,- tot €6.750,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband (36-urige werkweek).
 • Een Individueel Keuzebudget van 18,3% van het salaris.
 • Diverse werknemers- en scholingsregelingen, inclusief een loopbaanbudget om jouw professionele ontwikkeling te ondersteunen.

Interesse? 
Stuur ons dan vóór 1 maart a.s. jouw motivatiebrief en CV t.a.v. Kenny Zschüschen via s.vogtschmidt@swazoom.nl. Als je eerst meer wil weten over de functie kun je contact op nemen met Sabine Vogtschmidt op het nummer 06 – 53 56 03 34.

 

Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern opengesteld; bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang. Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.