Informele zorg en welzijn

Vrijwilligers verbinden

Informele zorg & welzijn

Venzo zoekt met verschillende partners de samenwerking op om informele zorg & welzijn te versterken. Zo vinden mantelzorgambassadeurs een onderkomen bij ons en werken wij met vrijwillige vertrouwenspersonen om bewoners op allerlei leefgebieden bij te staan.

Mantelzorgambassadeurs zijn ontzettend belangrijk om te zorgen dat mantelzorg voldoende aandacht krijgt. Zij zijn de oren en de ogen van de wijk en zij weten precies wie ze moeten benaderen als er specifieke ondersteuning nodig is. Samen met Markant draagt Venzo zorg voor de juiste begeleiding en advisering van deze mantelzorgambassadeurs. Dankzij het organiseren van bijeenkomsten, de nodige trainingen en aanverwante zaken krijgen deze bevlogen bewoners de juiste tools om aan de slag te kunnen. Deze bijeenkomsten vinden plaats bij verschillende locaties in Zuidoost, van buurthuizen tot het kantoor van Venzo.

Na de juiste training werken vrijwillige vertrouwenspersonen in de wijk met bewoners die te maken hebben met uiteenlopende problemen. Dit varieert van schoolproblematiek van de kinderen tot somberheidsklachten. Soms is een simpel luisterend oor al voldoende en soms is doorverwijzing naar de formele hulpverlening noodzakelijk. De vrijwillige vertrouwenspersonen weten in dat geval bij wie zij moeten zijn en dankzij hun toewijding zijn zij in staat om in te springen op verschillende vragen. Wil je meer weten over informele zorg & welzijn bij Venzo? Neem contact op met Karine Klappe, via k.klappe@venzo.co.nl of via 020-7601170.