Vrijwilligers verbinden

Actueel

Naar overzicht

Burgeracademie (juni 2018): Workshop Omgaan met psychosociale problematiek 2.0

Omgaan met psychosociale problematiek_Getekend gezicht

Als vrijwilliger kom je met allerlei mensen in aanraking, op verschillende plaatsen, in verschillende situaties en omstandigheden, bij verschillende organisaties, activiteiten en initiatieven. Het kan wel eens voorkomen dat je een ‘niet-pluisgevoel’ krijgt bij mensen met wie je werkt en dat je signalen van (beginnende) psychische klachten opvangt. Deze signalering bespreekbaar maken en vervolgens de juiste actie ondernemen zijn de volgende stappen. Tijdens deze workshop oefen je met het voeren van dit soort gesprekken en het nemen van de juiste vervolgacties.

 

De workshop
Deze verdiepingsworkshop is een vervolg op de in maart georganiseerde basisworkshop ‘Omgaan met psychosociale problematiek (Signaleringswijzer 18 +)’.
Enkele onderdelen hebben overlap met de basisworkshop. De aanvulling van deze workshop is dat we dieper ingaan op het leren herkennen en bespreken van stress, depressie en angstklachten.
Tijdens deze verdiepingsworkshop gaan we in op de definitie van psychische klachten en diens verschijning. We kijken naar cijfers over psychische klachten in Amsterdam (Zuidoost) en bespreken signalen van stress, somberheid, depressie en angst. We gaan vooral flink oefenen met rollenspellen in het kader van signalering en gespreksvoering. Hierbij staan we stil bij het bewaken van de eigen grenzen en het toe leiden naar hulp bij psychosociale klachten.

Voor wie
Deze workshop is bedoeld voor vrijwilligers die werken met mensen die risico lopen op het ontwikkelen van psychosociale problemen zoals somberheid, angst of eenzaamheid.

Werkwijze
• Interactieve informatieverstrekking middels (PowerPoint)presentatie
• Actuele praktijkoefeningen

Resultaten
Na deze workshop:
• Kun je signalen van stress, depressie en angst herkennen en bespreken.
• Kun je toe leiden naar gepaste zorg indien hier sprake van is.
• Kun je in je rol als vrijwilliger grenzen stellen en bewaken.

Dag en datum
Zaterdag 23 juni 2018

Niveau

Beginner

Deelnemers

12 personen (maximaal)

Kosten

€10,-

Inloop

09:30 uur

Start

10:00 uur

Einde

14:00 uur

Locatie

ROC van Amsterdam MBO College Zuidoost
Fraijlemaborg 135
1102 CV Amsterdam

Aanmelden?
Stuur een mail naar info@burgeracademie.nu met daarin de naam van het aanbod dat je wil volgen, je NAW gegevens, je e-mailadres en je telefoonnummer. Aanmelden voor deze cursus kan tot en met 17 juni 2018. Na aanmelding ontvang je een bevestiging met informatie over de betalingswijze. Wees er snel bij want vol is vol. Wil je op de hoogte blijven van ons aanbod? Volg de burgeracademie dan op Facebook: www.facebook.com/burgeracademie.

Vragen?
Mocht je nog vragen hebben, neem dan contact op met de burgeracademie via onderstaande contactgegevens.Tel: 020 760 11 70
@: info@burgeracademie.nu