Prijs

  • Gratis

Aantal plekken

  • -

Aanmelden tot

  • 07 november 2022

Datum(s)

Dag 1:
11 november 2022
van 18:30 tot 21:00 uur

De inloop is vanaf 18:00 uur, we starten om 18:30 uur!

Locatie

  • NoLIMIT
  • Geldershoofd 80
  • 1103BG Amsterdam

Delen

(Basis)hygiëne & voedselveiligheid

In Amsterdam Zuidoost worden er veel activiteiten georganiseerd waarbij er voedsel wordt aangeboden. Of het nu gaat om het bereiden van een maaltijd, de schoonmaak, de persoonlijke verzorging, of het organiseren van een buurt etentje, hygiënisch werken is belangrijk om overdracht van ziekteverwekkers te voorkomen. Werk jij/ jouw organisatie met eten en drinken? Kom naar deze workshop en leer het zo hygiënisch en veilig mogelijk te doen.


De workshop

De workshop ‘(Basis)hygiëne & voedselveiligheid’ geeft praktische en toepasbare basiskennis van hygiëne & voedselveiligheid. De volgende onderwerpen zullen zeker aan de orde komen:

  • Soorten micro-organismen;
  • risicovolle handelingen;
  • temperatuurnormen en houdbaarheidstermijnen;
  • reinigen en desinfecteren; het belang van goede schoonmaak
  • persoonlijke hygiëne;
  • voorbeelden van praktijksituaties.

Je krijgt uitleg over verschillende onderwerpen en er worden tussendoor quizvragen afgenomen. Met dit spelelement houden we de training levendig en brengen we het gesprek op gang. We wisselen praktijkervaringen uit en kijken samen waar er verbeteringen liggen voor de eigen praktijk. Natuurlijk is er gelegenheid om al jouw vragen te stellen en na afloop ontvang je een certificaat van deelname.

De workshop wordt gegeven door een ervaren hygiëneadviseur van de GGD. 

Voor wie

Deze workshop is bedoeld voor organisaties en vrijwilligers die werken met eten en drinken.

Resultaten

Na deze workshop:

  • Ben je bewuster over het belang van voedselveiligheid en de rol van persoonlijke hygiëne 
  • Heb je meer inzicht in hoe voedingsmiddelen onveilig kunnen worden
  • Heb je - je kennis en vaardigheden vergroot op het gebied van (basis)hygiëne en voedselveiligheid en weet je welke handelingen je moet treffen voor om zo hygiënisch en veilig mogelijk met voedingsmiddelen te werken.

Werkwijze
  • Interactieve informatieverstrekking middels (PowerPoint)presentatie
  • Groepsgesprekken en uitwisseling
  • Praktijkoefeningen

Docent

Divya Boon (GGD)

Prijs

  • Gratis

Aantal plekken

  • -

Aanmelden tot

  • 07 november 2022

Datum(s)

Dag 1:
11 november 2022
van 18:30 tot 21:00 uur

De inloop is vanaf 18:00 uur, we starten om 18:30 uur!

Locatie

  • NoLIMIT
  • Geldershoofd 80
  • 1103BG Amsterdam

Delen

Houd me op de hoogte

Inschrijving is helaas gesloten. Wil je toch op de hoogte gehouden worden? Vul dan onderstaand formulier in!

    Wellicht ook interessant?